2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Marinuota kepta žuvis su saldžiarūgščiomis daržovėmis


Šį patiekalą gaminau jau kelis metus, tai būtinas patiekalas per Kūčių vakarienę, kuris dingsta nuo stalo pats pirmas.

Reikės

400 gr žuvies (čia jau kokią mėgstate, nėra didelio skirtumo)
1 didelio svogūno
2 didelių morkų
1 didelio žalio agurko (šį kartą neturėjau, bet jis labai tinka)
Druska
Pipirai
Miltai


Marinatui

4 v.š. obuolių acto
6 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
2 a.š. cukraus


Pirmiausia supjaustyti daržoves šiaudeliais, paspaudyti lengvai rankomis, kad išleistų šiek tiek sulčių. Sumaišyti visus marinato ingridientus, paragauti, bent jau man, priklausomai nuo obuolių acto gamintojo, dažnai pritrūksta cukraus. Marinatas turi gautis saldžiarūgštis. Visą šį marinatą užpilti ant daržovių.
Žuvį supjaustyti 2 cm storiu, dėti druskos, pipirų, apvolioti miltuose ir apkepti, turi gerai apskrusti. Dar karštą žuvį dėti ant daržovių ir lengvai pramaišyti, kad viskas susijungtų. Taip paruoštą žuvį, uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą. Jai taip leisti pastovėti nemažiau kelių valandų, o geriausia parai laiko. Kuo ilgiau pastovi, tuo jis skanesnis.

Šaltinis: Moters savaitgalio žurnaliukas Lietuviški patiekalai.

1 komentaras: