2012 m. balandžio 13 d., penktadienis

Kiaulienos sprandinė anyžių/česnako marinate

Čia pateikiu vieną iš galimų mėsos marinavimo būdų, labiausiai tinkančių kiaulienai. Tokį būdą užmačiau vienoje užsienio laidoje, kur gaminamas maistas. Pabandžiau ir labai maloniai nustebino, toks anyžių sėklų panaudojimas. Tokį marinavimą siūlau tiems, kurie mėgsta išskirtinumą, kurie maiste ieško naujovių. 

Reikės

1 kg kiaulienos sprandinės
5 skiltelių česnako
2 a.š. anyžių sėklų
1 a.š. žaliųjų pipirų (jie labai aromatingi ir ne tokie aštrūs, juos pakeisti galima kvapniaisiais pipirais)
druskos
2 v.š. aliejaus


Kiaulienos sprandinę supjaustyti 2 cm storio kepsneliais. Pasigaminti marinatą. Česnako skilteles sutrinti su pipirais, anyžio sėklomis ir druska. Galiausiai ten supilti aliejų, kad gautųsi košelė. Ja įtrinti mėsą ir palikti bent kelioms valandoms pasimarinuoti. Mėsą sudėti į kepimo rankovę ir kepti 190 temp apie 45 min. Po namus pasklinda puikus anyžių aromatas susmaišęs su česnaku.  Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą