Reikės ( 26 cm skersmens formai )
400 gr lašišos filė
1/2 laimo vaisiaus sulčių
druskos, pipirų
žiupsnelis cukraus
Tešlai
160 gr miltų
žiupsnelis druskos
1 trynys
85 gr sviesto
1 a.š. acto
Užpilui
150 gr grietinėlės (naudojau 12 proc riebumo)
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
džiovintų petražolių
Daržovių sluoksniui
1 morkos
2 nedidelių cukinijų
1 svogūnas
100 gr sūrio ( galima naudoti kokio tik norisi, šį kartą naudojau mocarelą)
Lašišą supjaustyti nedideliais kubeliais. Berti druskos,pipirų, cukraus ir pilti pusė laimo vaisiaus sulčių. Išmaišyti ir palikti pusvalandžiui.
Tešlos gamyba. Į gilų dubenį berti miltus, druską. Išmaišyti. Dėti kiaušinio trynį ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Gerai viską sutrinti, gaunasi trupinukai. Galiausiai įpilti actą. Viską gerai išminkyti.
Įsukti tešlą į maistinę plėvelę, šiek tiek pakočioti ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Po 30 min, tešlą išvynioti iš maistinės plėvelės, iškočioti 3 mm storiu ir iškloti formą. Tešlą pabadyti šakute ir paberti pupelių ar žirnių, kad bekepant nesusitrauktų. Įkaitinti orkaitę iki 200 temp ir kepti 20 min, kol gražiai paruduos.
Per tą laiką, sutarkuoti morką, šiaudeliais supjaustyti cukiniją, kubeliais supjaustyti svogūną. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejų, pakepinti visas daržoves. Dėti druskos, pipirų. Ant sviesto trumpai apkepti lašišą.
Iškepusį tešlos padą šiek tiek atvėsinti. Pirmiausia dėti lašišos gabaliukus, ant jų kubeliais pjaustytą mocarelą.
Ant žuvies ir sūrio, sudėti apkeptas daržoves.
Užpilas. Išplakti kiaušinį, dėti druską, petražoles. Galiausiai supilti grietinėlę. Viską gerai išmaišius, supilti ant pasiruošto pyrago. Orkaitę įkaitinus 200 temp, pyragą kepti apie 35 min., kol gražiai apskrus. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą