2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Šiltos avinžirnių salotos


 Labai skanios salotos, ypatingai tinkančios prie šalto alaus bokalo. Vyras sakė pavadinti šias salotas "Vyrų džiaugsmas", vadinasi įvertintos puikiai :).

Reikės

200 gr avinžirnių
300 gr karšto rūkymo šoninės
1 didelis mėlynasis svogūnas
1 v.š. alyvuogių aliejaus
pipirų

Avinžirnius naudojau sausus, tad iš vakaro juos užmerkiau. Vėliau juos išvirti. Šoninę supjaustyti juostelėmis ir apkepti keptuvėje. Apkepusią šoninę dar šiltą sudėti ant avinžirnių. Mėlynąjį svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais. Juos taip pat sudėti ant avinžirnių. Pabarstyti šiek tiek pipirų, užpilti aliejų, viską greitai išmaišyti ir skanauti. Skanaus !!!

5 komentarai:

  1. ar ilgai reikia virti avinzirnius?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Avinžirnius reikia virti pagal pakuotėję esančią nuorodą, svarbiausia, jei naudojami sausi, juos reikia iš vakaro užmerkti.
    Skanios jos ir šiltos ir šaltos.

    AtsakytiPanaikinti