2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Tailandietiška sriuba

Pati skaniausia, kokią tik galima sugalvoti, sriuba. Lengva, subtilaus skonio, šiek tiek aštroka. Ir apskritai kokoso pieno, krevečių, čili pipiro derinys man yra idealiausias.

Reikės

2 didelių svogūnų
1 saujos smulkintų svogūno laiškų
1 saujos smulkių makaronų (smulkios kriauklelės, kaspinėliai, saulutės ar pan.)
1 čili pipiras
1 citrinos
2 a.š. tarkuotos imbiero šaknies
2,5 litro daržovių sultinio
1 skardinė kokoso pieno
1 pakelis krevečių (naudojau tigrines krevetes, galima naudoti mažas lukštentas krevetes, bet jų reiktų apie 400 gr)


Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus ir sudėti svogūnus. Kai jie apkepa, sudėti smulkintą čili pipirą be sėklelių. Galiausiai sudėti tarkuotą 1 citrinos žievelę ir tarkuotą imbiero šaknį. Apkeptus svogūnus/čili/citrinos žievelę/imbierą sudėti į puodą, užpilti sultiniu. Sultiniui užvirus sudėti makaronus. Po 15 min sudėti krevetes, dar pavirus 5 min, užpilti kokoso pieną ir sudėti smulkintus svogūno laiškus. Dar po 5 min, išjungti ugnį. Uždengti dangčiu ir palaikyti dar 5 min, kad viskas susigulėtų ir skanauti. Skanaus !!!

Šaltinis  čia

1 komentaras: