2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Pelėsinio sūrio ir kriaušių užkandis

Šį užkandį gaminau ne kartą, tiek, kad šį kartą pakeičiau šiek tiek įdaro sudėtį.

Reikės

bemielės sluoksniuotos tešlos
pelėsinio sūrio (skaniausia su mėlynuoju pelėsiu, aš naudojau "Dor blue")
1 didelės saldžios kriaušės
grietinės


Naudoju bemielę sluoksniuotą tešlą lapeliais. Paimu vieną lapelį, padalinu į 3 lygias dalis. Paėmusi vieną gabaliuką tešlos, dedu į metalinę keksiukų formą ir gražiai iškloju dugną, sujungdama visus kraštus, kad gautųsi gražus dubeniukas.
Pelėsinį sūrį sutrupinti, dėti grietinės. Su grietine nepersistengti, turi gautis tiršta glotni ir vienalytė masė (santykis maždaug toks: 300 gr pelėsinio sūrio ir 1,5 v.š. grietinės). Kriaušę nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Kriaušės kubelius sudėti į pelėsio sūrio ir grietinės masę. Viską gerai išmaišyti ir pripildyti sluoksniuotos tešlos dubenėlius. Įkaitinti orkaitę iki 180 temp ir kepti, kol gražiai apskrus. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą