2012 m. kovo 12 d., pirmadienis

Česnakinis kiaulienos kumpis


Reikės

kiaulienos kumpio ( turėjau apie 1 kg)
galvutės česnako

Marinavimui

2 a.š. garstyčių grūdelių
2 a.š. džiovintų žolelių ( pagal skonį, tinka mairūnas, čiobrelis, petražolės)
druskos
maltų pipirų ( man kiaulienos kumpiui marinuoti patinka baltieji pipirai)
2 v.š. aliejaus

Užliejimui

2 v.š. skysto medaus ( tinka auksaspalvis sirupas)
1 v.š. vandens

Nusilupti visą galvutę česnako. Kumpyje padaryti skylutes ir sukaišioti česnaką. 






Pasigaminti marinatą. Garstyčių grūdelius sutrinti su druska ir pipirais. Berti žoleles. Pilti aliejų. Su pasiruoštu marinatu gerai įtrinti kumpį ir palikti bent kelioms valandoms pasimarinuoti.




 Pasimarinavusią mėsą dėti į skardą.  Uždengti viršų folija ir pašauti į 200 temp įkaitintą orkaitę. Uždengus kepti 1 val laiko ( mėsa jau turi būti minkšta). Po to foliją nuimti.
Pasiruošti užpilą. Medų sumaišyti su vandeniu. Išimti mėsą ir užpilti pusę pasiruošto medaus/vandens užpilo. Vėl dėti į orkaitę. Pakepti 15 min. Praėjus laikui, mėsą vėl ištraukti ir užpilti likusiu medaus užpilu. Nustatyti griliaus funkciją ir kepti dar 10-15 min.
Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą