Reikės
vištienos kumpeliai ( turėjau 4 vnt)
sūris (aš naudojau pelėsinį sūrį, galima naudoti fermentinį, mocarelos ar pan. sūrį)
saujos džiovintų grybų
majonezas
mėlynasis svogūnas
druska, pipirai ( naudojau apelsininius pipirus ir česnakinę druską)
Kadangi aš turėjau vištienos kumpelius su kaulu, pirmiausia aš išėmiau juos (labai gerai nuverdant sriubą, tad gaunasi dviguba nauda).
Ant kumpelio, uždėti maistinę plėvelę ir šiek tiek pamušti, kad vištiena būtų tolygesnė.
Pasiruošti įdarą. Mėlynajį svogūną supjaustyti nedideliais kubeliais. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus ir apkepti svogūną. Susmulkinti mažais kubeliais jau atmirkytus ir apvirtus džiovintus grybus. Juos sudėti ant svogūnų, šiek tiek apkepti. Apkepus išimti ir perdėti į atskirą indelį. Jei naudosit pelėsinį sūrį, jį supjaustyti mažais kubeliais ir dar ant šilto įdaro sudėti ir sumaišyti, kad susijungtų. Jei naudosit fermentinį sūrį, jį paprasčiausiai sutarkuoti ir į bendrą įdarą nemaišyti. Paprasčiausiai uždėti sluoksniu ant kumpelio.
Ant kumpelio užtepti majonezo, ant majonezo uždėti įdarą.
Susukti vyniotinuką.
Taip paruoštus suktinukus, sudėti į kepimo indą, prieš tai į jį įpykus šiek tiek aliejaus. Geriausia į tokį, kad sudedant kumpelius, jie vienas į kitą spaustųsi. Jei taip nesigauna, paprasčiausiai suktinukus persmeigti mediniu pagaliuku, kad būtumėt tikros, kad neatsivynios.
Aš į kepimo indą iš kraštų sudėjau pievagrybius, brokolius.
Įkaitinti orkaitę iki 180 temp ir kepti apie 30-40 min. Skanaus!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą