Labai skanus, drėgnas, labai kakavinis keksas. Rekomenduoju tiems, kurie mėgsta saldžius, aromatingus, purius ir šlapius saldėsius.
Reikės
190 gr miltų
220 gr cukraus
žiupsnelis druskos
1/2 a.š. sodos
2 v.š. su kaupu kakavos
250 gr grietinės
1 didelis kiaušinis ( jei mažiukai, tai 2)
1 v.š. aliejaus
150 gr aviečių džemas
Kiaušinį išplakti su cukrumi iki purios, balkšvos masės. Pilti aliejų, berti druską, kakavą. Grietinę sumaišyti su soda ( nugesinti sodą). Persijoti miltus. Viską gerai išmaišyti. Galiausiai dėti aviečių džemą.
Kepimo formą ištepti riebalais, supilti tešlą ir pašauti į 180 temp orkaitę 45-50 min.
Iškepęs paskleis labai gardžius aviečių ir kakavos aromatus.
Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą