2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Kakavinis keksas su aviečių džemu


 Labai skanus, drėgnas, labai kakavinis keksas. Rekomenduoju tiems, kurie mėgsta saldžius, aromatingus, purius ir šlapius saldėsius.

Reikės

190 gr miltų
220 gr cukraus
žiupsnelis druskos
1/2 a.š. sodos
2 v.š. su kaupu kakavos
250 gr grietinės
1 didelis kiaušinis ( jei mažiukai, tai 2)
1 v.š. aliejaus
150 gr aviečių džemas

Kiaušinį išplakti su cukrumi iki purios, balkšvos masės. Pilti aliejų, berti druską, kakavą. Grietinę sumaišyti su soda ( nugesinti sodą). Persijoti miltus. Viską gerai išmaišyti. Galiausiai dėti aviečių džemą.
Kepimo formą ištepti riebalais, supilti tešlą ir pašauti į 180 temp orkaitę 45-50 min.
Iškepęs paskleis labai gardžius aviečių ir kakavos aromatus.
Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą