2012 m. kovo 16 d., penktadienis
Jautienos troškinys su džiovintomis voveraitėmis
Reikės
500 gr jautienos
Marinavimui
2 v.š. grūdėtų garstyčių
1 v.š. medaus
1 v.š. natūralaus jogurto
druskos, pipirų
Troškinimui
2 saujos džiovintų voveraičių ( galima naudoti kitus džiovintus grybus)
2 morkos
2 svogūnai
kukurūzų miltų
2 v.š. grietinės
2 lauro lapai
4 kvapieji pipirai
1 v.š. miltų
Pirmiausia mėsos marinavimas. Jautieną supjaustyti plonomis juostelėmis. Supjaustytą jautieną sudėti į gilų dubenį, dėti marinavimui skirtus produktus ir gerai viską sumaišyti. Geriausia taip užmarinuoti ryte, jei gaminama vakare.
Džiovintus grybus užpilti verdančiu vandeniu.
Jautienos juosteles apvolioti kukurūzų miltuose ir gerai apkepti. Apkepusias sudėti į puodą. Toje pačioje keptuvėje apkepinti plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir pasmulkintą morką.
Į puodą su mėsa, dėti grybus ir užpilti pakepintas daržoves. Viską užpilti vandeniu, kad viską apsemtų per du piršus. Dėti druskos, lauro lapus ir pipirus. Užvirinti, užvirus sumažinti ugnį ir virti apie valandą laiko. Virti vis pamaišant. Kuomet mėsa išvirs, nupilti šiek tiek skystimo, jį sumaišyti su grietine ir miltais, visą tai supilti atgal į puodą ir gerai išmaišyti, užvirinti. Užvirus, ugnį išjungti. Skanaus !!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą