Labai kakaviniai, trapūs ir tirpstantys burnoje.
Reikės ( didelis kiekis, apie 60 sausainukų)
350 gr miltų
7 v.š. kakavos
350 gr sviesto
60 gr cukraus pudros
80 gr smulkaus cukraus ( idealu rudasis cukrus)
1 nedidelio kiaušinio paplaktas baltymas
Sviestas turi būti kambario temperatūros. Jį reikia išplakti su cukraus pudra ir cukrumi iki purios masės. Pilti paplaktą baltymą, galiausiai miltus ir kakavą. Tešla gaunasi kaip plastilinas.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, formuoti mažus kamuoliukus ir sudėti į skardą.
Orkaitę įkaitinti iki 180 temp ir kepti 10-15 min., priklausomai nuo kamuoliukų dydžio. Iškepę jie tampa matiniais.
Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą