Reikės
220 ml šilto vandens
1,5 a.š. sausų mielių
0,5 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1,5 v.š. aliejaus
miltų ( tikslaus kiekio nenusakysiu, paprasčiausiai jų reikia tiek, kad tešla būtų minkoma, tačiau ne per kieta, minkšta ir glotni)
Šiltą vandenį sumaišyti su sausomis mielėmis, druska, cukrumi ir aliejumi. Viską gerai išmaišius, berti miltus. Gerai suminkyti ir palikti. Aš palieku tol, kol susipjaustau visus ingridientus picai.
Paimti tešlos gabaliuką ir plonai iškočioti. Iš tokio kiekio gaunasi 4 dideles picos, arba 5 mažos. Esminis dalykas kepant picą, tai sūrio barstymas ir aukšta orkaitės temperatūra. Sūris turi būti barstomas po to, kai picos padas yra išteptas pomidorų pasta, o tik tada dedami kiti ingridientai.
Kad pica būtų iš tiesų plonapadė, būtina orkaitę įkaitinti iki maksimumo, pas mane aukščiausia orkaitės temparatūra 250 laipsnių. Įkaitinus orkaitę pašauti picą (svarbiausia bededant, neišleisti karščio) ir kepti, kol gražiai parus ir padas kraštuose taps pūslėtas. Skanaus !!!
Super receptas, visiems rekomenduoju :)
AtsakytiPanaikintiLabai malonu girdėti :)
AtsakytiPanaikintiTai pirma reik apkept paploteli ir poto det indigrientus ar kaip?
AtsakytiPanaikintireikia kepti viską kartu.
PanaikintiSuper receptas :) mažai ir paprasti ingridientai, lengva ir greita pagaminti, nesunku iškočioti ploną padą, nes niekas nelipo nei prie stalo, nei prie kočėlo :) iškepus picai, buvo skanesnė net už tikrų picerijų, nes vyras prašė vis iškepti kelias dienas iš eilės :D Ačiū labai už receptuką :)
AtsakytiPanaikintiSmagu girdėti :)
Panaikintisveikos,ar galima vietoj sausu mieliu deti kepimo miltelius? :)
AtsakytiPanaikintiVakar išbandžiau Jūsų receptą!! Labai labai skanus padas. Šeimyna kirto, net ausys linko 😊 Rekomenduoju 👌
AtsakytiPanaikinti