Reikės
kiaulienos karbonadinės mėsos
rauginti kopūstai
džiovinti grybai
druska,pipirai
majonezas
Mėsą supjaustyti kaip karbonadams, plonai išmušti. Pabarstyti pipirais, druska.
Kopūstų ir džiovintų grybų kiekius žiūrėti pagal tai, kiek turite mėsos. Kopūstus sudėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus, gerai apkepti, sudėti išbrinkintus ir pasmulkintus grybus. Viską gerai išmaišyti ir apkepti. Su aliejumi nereikia persistengti, įdaras turi būti sausas. Papildomai prieskonių neberti, sūrumo užtenka nuo kopūstų. Bekepant kopūstai netenka dalies rūgštumo, tad įdaras tikrai subtilus.
Paimti gabalėlį mėsos, užtepti plonai majonezo, ant majonezo dėti įdaro, kampus užlenkti ir susukti suktinuką. Aš visuomet, darydama suktinukus, juos aprišu maistiniu siūlu, tuomet esu tikra, kad niekas neiširs. Taip paruoštus suktinukus apkepti iš visų pusių keptuvėje. O dabar galima daryti dvejopai, suktinukus sudėti į puodą, užpilti šiek tiek vandens, dėti truputį druskos, lauro lapą, kvapniuosius pipirus ir troškinti ant nedidelės ugnies apie 45 min. Antras variantas, kurį aš pasirinkau, tai troškinau orkaitėje. Paėmiau gilesnę skardą, sudėjau likusį įdarą, ant įdaro sudėjau didesniais kubeliais pjaustytas bulves, pabarsčiau ant jų šiek tiek druskos, pipirų, viską užpyliau stikline vandens. Ant bulvių sudėjau apkeptus suktinukus ir pašoviau į 190 temp įkaitintą orkaitę kažkas 45 min. Tikrai skanūs, tirpstantys burnoje suktinukai. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą