tortilijų
400 gr maltos mėsos
skardinės konservuotų be odelės pomidorų
skardinės karališkų baltų pupelių
1 didelis svogūnas
4 skiltelės česnako
1 čili pipiras
druska, pipirai
malta kalendra
malti garstyčių grūdeliai
2 lauro lapai
1/2 stiklinės vandens
Pirmiausia pasiruošti mėsą. Aš malu pati. Tad paimu mėsos gabalą ( tinka kumpis, mentė ar pan.) ir pamarinuoju. Mėsą susmulkinti, berti druskos, pipirų, tarp pirštų sutrintų lauro lapų ir susmulkintų česnakų. Geriausia taip pamarinuoti bent kelias valandas ( ryte pamarinuoju, vakare gaminu). Taip pasimarinavusią mėsą sumalti( su visais česnakais ir lauro lapais).
Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais ir sudėti į įkaitintą keptuvę. Apkepti. Tuomet sudėti mėsą. Įpilti pusę stiklinės vandens ir leisti pasitroškinti, uždengti dangčiu. Po 10 min., nuimti dangtį, leisti nugaruoti skysčiui. Tuomet sudėti pomidorus. Išmaišyti ir leisti dar pasitroškinti. Berti likusius prieskonius. Galiausiai suberti pupeles ir smulkintą čili pipirą, dar patroškinti 10 min., atidengtu dangčiu. Skystis turi nugaruoti.
Tortilijas pašildyti, dėti čili troškinuko, susukti ir mėgautis. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą