2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Lašišos sriuba


Prisipažinsiu, niekada nemėgau žuvienių. Man jos visada siejosi su balkšvu viralu, kuriame plaukioja dideli  žuvies, stambiai pjaustyti daržovių gabalai. Tačiau... kažkaip reikėjo realizuoti lašišos likučius. Ilgai nardžiau po internetines platybes, ieškodama tai, kas galėtų man patikti, radau, supermamos portale, tik atleiskit, tikrai nepamenu, kas jį parašė, nes turiu vieną blogybę, kad nusirašinėdama į sąsiuvinį receptus, nepasirašau kieno tai receptas. Kaip bebūtų, jei tai kažkieno iš jūsų receptas, esu begalo dėkinga už jį, nes net mano nevalgiukas mėgavosi šia sriuba ir paprašė pakartoti.  Na, o dabar prie esmės :)

Reikės (dideliam puodui)

Lašišos (žinoma, galima naudoti bet kurią kitą žuvį, aš naudojau vadinamąjį lašišos sriubos rinkinį)
3 bulvės
4 pomidorai
2 svogūnai (galima keisti poru, jo reiktų pusę baltosios dalies)
2 morkos
200 gr liesos grietinėlės
Druska
Pipirai

Pirmiausia nuvirti žuvį (kaip visada su druska, pipirais, lauro lapu ir trimis grūdeliais kvapniojo pipiro). Atvėsinti, nukaulinti ir susmulkinti.
Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus ir sudėti kubeliais pjaustytas morkas, smulkiai pjaustytus svogūnus, galiausiai, kubeliais pjaustytus pomidorus(nuo pomidorų reikia nulupti odeles). Dėti druskos, pipirų, galima dar įdėti mėgiamų žolelių. Patroškinti.
Bulves taip pat supjaustyti nedideliais kubeliais, užpilti vandeniu, dėti druskos ir užvirinti. Užvirus sudėti troškintas daržoves. Pavirti, kol suminkštės bulvės. Suminkštėjus bulvėms dėti lašišą, pavirti dar kelias minutes ir galiausiai supilti grietinėlę. Supylus grietinėlę, palaukti, kol vėl užvirs ir išjungti ugnį. Skanauti.

2 komentarai: