2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Obuolių pyragas

Tai yra vienas iš mūsų šeimos mėgstamiausių obuolių pyragų. Drėgnas, saldus, tiesiog, paprastas ir paprastai pagaminamas. Juk paprastume, dažniausiai, slypi genialumas :)
Šį receptą prieš gerus keturis metus radau supermamos portale ir jis nugulė į mano receptų knygą.


Reikės

200 gr sviesto
230 gr cukraus(jei obuoliai saldūs, tuomet užteks ir 200 gr)
2 nubraukti a.š. kepimo miltelių
5 didelių arba 8 mažų obuolių
360 gr miltų
2 kiaušiniai
2 a.š. vanilinio cukraus


Sviestą išlydyti. Išlydytą sviestą užpilti ant cukraus. Gerai išsukti. Įmušti po vieną kiaušinį ir gerai įmaišyti. Berti vanilinį cukrų. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir per sietelį įberti į sviesto masę.
Obuolius nulupti, išimti sėklites, supjaustyti riekelėmis. Galima juos apibarstyti cinamonu (jei mėgstate), jei obuoliai saldesni, galima išspausti citrinos sulčių.
Paimti stačiakampę skardą (pas mane ji kažkas 33x22 cm), iškloti kepimo popieriumi. Dėti pusę tešlos ant dugno, gerai išlyginti, sudėti obuolius, juos  šiek tiek paspausti ir sudėti likusią tešlą.
Kepti 180 temp 30 min.

Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą