2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Tortilijų užkandis


Reikės

Tortilijų pakelio (naudojau mažąsias)


Petražolių naminio pesto užtepui

Petražolių pundelio
3 skiltelių česnako (galima ir mažiau, mums patinka aštriau)
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos
Mocarelos

Alyvuogių užtepui

Indelio alyvuogių (šį kartą turėjau žaliųjų alyvuogių)
1 v.š. švelnaus majonezo
Gabalėlio fermentinio sūrio

Petražolių pesto. Sudėti į trintuvę petražoles, česnaką, alyvuogių aliejų, druskos. Šį užtepą paskleisti ant tortilijos.





Uždėti mocarelos gabaliukus.Ant viršaus dėti kitą tortilijos blyną.






Pašauti į orkaitę, 190 temp, kol apskrus. Išėmus iš orkaitės, uždėti ant viršaus kitą skardą ir dar paspausti, kad pilnai sukibtų.

Alyvuogių užtepas. Į smulkintuvą sudėti alyvuoges, majonezą. Gerai viską sutrinti ir paskleisti ant tortilijos, dėti tarkuotą fermentinį sūrį.

Pašauti į orkaitę, 190 temp, kol apskrus. Išėmus iš orkaitės, uždėti ant viršaus kitą skardą ir dar paspausti, kad pilnai sukibtų.




Tai užkandžiai, kurie nuo stalo dingsta pirmieji. Labai tinka prie vyno arba šalto alaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą