2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Vištiena su riešutų padažu

Šį receptą nusižiūrėjau per Gidono Šapiro laidą, kur viena gruzinų tautos virėja gamino vištieną su riešutais, tiek, kad receptą šiek tiek modifikavau pagal save, nes galimybės tiksliai jį nusirašyti nebuvo.

Vištiena (naudojau kulšeles)
Druska
Pipirai
Kario milteliai
Česnakas

Vištieną užmarinuoti. Visko dėti pagal skonį, mums patinka truputį aštriau, tai nevengiu pipirų, česnako, galima įpilti šiek tiek tabasco padažo. Taip paprieskonuotą vištieną palaikyti kelias valandas.



Riešutų padažui

200 gr žemės riešutų
Druskos
250 gr liesos grietinėlės
2 a.š. džiovinto raudonėlio (galima berti mairūną, rozmariną)

Vištieną iš visų pusių gerai apkepinti keptuvėje. Iškepusią sudėti į gilesnę skardą.


Padažas. Riešutus paskrudinti ir sumalti. Galima ir dar smulkiau, kad susidarytų miltai, mums labiau patinka mažais gabaliukais.





Pilti grietinėlę, berti druskos ir džiovintas žoleles. Sumaišyti.






Šį riešutų/grietinėlės mišinį užpilti ant vištienos. Jis neturi apsemti vištienos. Uždengti folija. Kepti 180 temp. 30 min, atidengti foliją ir dar pakepti, kad vištiena paskrustų, o riešutų padažas sutirštėtų.

Tai gan sotus patiekalas, tinkantis ir šventiniam stalui ir žmonėms, kurie mėgsta riešutų sviestą ir apskritai riešutus, jie gan aiškiai dominuoja šiame patiekale.
Prie šio patiekalo, manau, visai netinka bulvės, makaronai ar ryžiai. Tad paruošiau briuselio kopūstų apkepą.


Jam reikės


3 skiltelių česnako
500 gr briuselio kopūsto
1 poro baltosios dalies
2 kiaušiniai
4 v.š. grietinės
3 v.š. vandens
100 gr sūrio
Druska
Pipirai



Bruselio kopūstą apvirti (neilgiau nei 8 min), nupjauti kotelius. Perpjauti per pusę (galima ir į keturias dalis). Porą supjaustyti plonais žiedeliais, česnaką pasmulkinti. Įkaitinti keptuvę, dėti gabalėlį sviesto ir šiek tiek aliejaus, sudėti porus, pakepinti, dėti smulkintą česnaką, pakepti. Suminkštėjus prieskoninėms daržovėms dėti briuselio kopūstus. Šiek tiek apkepti. Patraukti nuo ugnies, ataušinti.

Kiaušinius išplakti, dėti prieskonius, grietinę, vandenį, tarkuotą sūrį. Į šį kiaušinių plakinį sudėti daržoves. Išmaišyti ir supilti į nedidelę skardelę.
Aš jį kepiau kartu su vištiena. Prieš baigiant kepti vištienai (kažkas prieš 20 min), vištieną perkėliau į apačią, apkepą pastačiau ties viduriu. Laukti, kol viskas paskrus, apkeps ir serviruoti. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą