2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Šoninės troškinukas

Tai yra duoklė mano vyrui. Juk pasitaiko tokių dienų, kai paklausi vyro, ko šiandien pageidautum pietums, dažnai sulauki tik neaiškaus "nežinau" :). O šoninės pasirinkimas, šūvis į dešimtuką. Jos paruošimo būdų tikriausiai žino kiekvieną šeimininkė, mano mėgiamas receptas artimiausias Skanus gyvenimas blog'o autorės receptui.

Reikės

400 gr liesos šoninės
2 v.š. švelnių garstyčių
1 a.š. kalendros grūdelių
2 v.š. majonezo
druskos
pipirų (aš naudoju pipirų mišinį, kuriuose būtinai turi būti raudonųjų)
3 svogūnų galvutės
4 česnako skiltelės
miltų
krakmolo

Šoninę supjaustyti juostelėmis. Pasiruošti marinatą. Majonezą sumaišyti su garstyčiomis, sutrintais kalendros grūdeliais, druska ir pipirais. Visą šį marinatą užpilti ant šoninės ir gerai įtrinti. Šoninę visuomet marinuoju parą laiko.
Pasimarinavusią šoninę paskleisti skardoje ir pakepti orkaitėje, 190 temperatūroje, kol pradės ruduoti, bet ne skrusti. Tuomet visas marinatas pilnai įsigeria į mėsą. Taip apkepusią mėsą sudėti į puodą, užpilti vandens, taip, kad jo būtų per pirštą daugiau, nei šoninės. Uždėti pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, plokštelėmis pjaustytą česnaką, nemaišyti. Uždengti dangtį, ant vidutinės ugnies troškinti nemažiau 40 min. Mėsa turi beveik tirpti burnoje. Prieš pabaigą, nupilti šiek tiek troškinuko skystimo ir sumaišyti su miltais ir krakmolu (aš dažniausiai naudoju po vieną nugriebtą valgomąjį šaukštą). Supilti šį mišinį atgal į puodą ir gerai išmaišyti, užvirinti. Skanaus !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą