2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Makaronai su maltos mėsos kukulaičių padažu

Reikės

Maltos mėsos kukuliukai

400 gr maltos mėsos
2 kiaušiniai
4 riekutės batono
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
Druskos
Pipirų
Žiupsnelis cukrus

Makaronams

Makaronai
Alyvuogių aliejus
Smulkintų petražolių

Padažui

Pusę indelio grietinės
Vandens
300 gr  pievargrybiai
Vieno poro baltoji dalis (galima keisti į svogūną)
Duska
Česnakiniai pipirai


Kukuliukams ruošti reikia maltos mėsos. Geriausiai, kad tai būtų kiaulienos-jautienos faršas. Dėti kiaušinius, išmirkytą batoną, smulkintą svogūną, kapotą česnaką, galiausiai druską, pipirus ir cukrų. Formuoti nedidelius, apvalius kukulaičius.



Vieni juos apverda vandenyje, aš labiau mėgstu greitą apkepimą, t.y.pripilu į keptuvę nemažai aliejaus, gerai užkaitinu, dedu žalią bulvę (kad kukuliukai neprisigertų aliejaus) ir kukulaičius. Atidėti juos į šalį.





Smulkiai supjaustyti pievagrybius.






Žiedais supjaustyti porą.







Pirmiausia pakepinti porą, kol suminkštės. Dėti pievagrybius, šiek tiek apkepti ir užpilti pusę stiklinės vandens. Ant vidutinės ugnies patroškinti. Dėti prieskonius. Sudėti kukuliukus. Dar patroškinti apie 15 min. Galiausiai sumaišyti grietinę su vandeniu, turi gautis ne pernelyg skysta. Užpilti ant kukuliukų su daržovėmis. Visiškai primažinti ugnį ir leisti šutintis. Kas kartą lengvai pamaišant, kad neiširtų kukuliukai.

Per tą laiką išsivirti makaronus. Aš visuomet naudoju 100 % kietagrūdžių kviečių makaronus. Jie niekada netampa koše, išlaiko savo formą. Verdu neilgiau 8 min, kad būtų tas tarpinis variantas tarp išvirtų ir nedavirtų. Išvirusius apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti kapotomis petražolėmis. Uždengti puodą dangčiu ir lengvai pakratyti.

Dėti į lėkštę makaronus ir užpilti kukulaičių padažu. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą