2011 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

Vištienos ketvirčiai grietinėlės padaže

Štai ir pirmas įrašas mano blog'e ir kažkaip visai neplanuotai, pirmas patiekalas iš to, ką aš labiausiai mėgstu, t.y. vištiena. Mėgstu ją įvairiame pavidale. Tai yra toks produktas, kuris greitai pasigamina, kuriam tinka beveik visokie marinavimo būdai ir kaip aš mėgstu sakyti, vištienos neįmanoma sugadinti.

Šiandien naudojau vištienos ketvirčius. Šiam patiekalui reikės:

4 vištienos ketvirčių (galima naudoti ne tik ketvirčius, bet ir blauzdeles, sparnelius, kumpelius ir t.t.)
po 1 a.š. džiovinto mairūno, čiobrelio
4 česnako skiltelių
druskos
2 a.š. garstyčių
2 a.š. medaus
250 gr grietinėlės
morkos, porai, kalafiorai, cukinija( čia tinka visos jūsų mėgiamos daržovės, aš dažniausiai dedu tai ką randu šaldytuve, kaip ir šiuo atveju)
krakmolo
kiaušinis

Pirmiausia reikia pasidaryti marinatą. Garstyčias išsukti su medumi (medaus niekada prieš tai nekaitinu, nes mano tikslas, kad marinatas būtų ne skystas, o tirštas), atskirai sutrinti česnaką su druska, galiausiai įdedant džiovintas žoleles. Abu šiuos mišinius sujungti ir ištepti vištienos ketvirčius. Idealu taip marinuoti parą laiko, bet dažniausiai tam laiko nelabai yra, tai pakanka ir poros valandų.
Pamarinuotus ketvirčius apvolioti kiaušinio plakinyje, po to krakmole, kad susidarytų luobelė, kuri neleidžia vištienai išsausėti. Gerai įkaitinti keptuvę, dėti per pusę sviesto ir aliejaus, apkepti vištieną iš abiejų pusių. Susidarys tokia labai skani ir traški plutelė. Taip apkeptą vištieną sudėti į blėką, uždengti folija ir pašauti į orkaitę. 190 temp. apie 30-40 min.
Tuo tarpu, svieste apkepti žiedais supjaustytą porą, pusžiedžiais pjaustytas morkas,cukiniją, žiedinį kopūstą, dėti druskos, šiek tiek pipirų, gale įpilti šiek tiek vandens, kad viskas pasitroškintų, bet pernelyg nesuminkštėtų. Kai visos daržovės pasitroškins, pilti grietinėlę, palaukti, kol užvirs ir nuimti nuo ugnies. Šį daržovių troškinuką reikia užpilti ant iškepusios vištienos ir dar kartą pašauti į orkaitę 10 min., kad vištieną prisigertų grietinėlės. Man labai patinka, kai šis daržovių troškinukas neapsemia vištienos,o tik prisipila iki pusės. Tuomet vištienos viršus išlieka apskrudęs ir traškus, o apačia labai sultinga ir prisigėrusi grietinėlės ir daržovių mišinio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą