2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Beliašai

Reikės

Tešlai:

~25 beliašai

50 ml vandens
150 ml pieno
20 g mielių
šaukštelis cukraus
šaukštelis druskos
30 ml ištirpinto sviesto
30 ml aliejaus
šaukštas degtinės arba brendžio
600 ml miltų

aliejaus gruzdinimui

Faršui:
500 g kiaulienos faršo
2 svogūnai
druskos, pipirų
~200 ml karšto sultinio


Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi ir šaukštu miltų. Palikti 15 minučių. Sudėti likusius produktus ir užminkyti tešlą. Gali būti, kad prireiks šiek tiek daugiau miltų. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Palikti augti, kol tešlos tūris padvigubės, paaugusią tešlą perminkyti ir dar palikti augti 30 minučių. Tešlą padalinti nedideliais gabaliukais, suformuoti apvalias bandeles ir palikti jas 15 minučių. Padaryti paplotėlius, į vidų įdėti faršo ir užspausti bandeles taip, kad viršuje būtų skylutė.







Beliašai turi būti plokšti. Palikti 15 minučių
Įdarui. Faršą sumaišyti su kapotu svogūnu, druska, pipirais.

Puode įkaitinti aliejų. Tikrinti aliejų medinio šaukšto kotu. Jei, įmerkus kotą į aliejų, juo keliasi burbuliukai - aliejus įkaitęs. Beliašai į aliejų dedami TIK faršu į apačią. Labai stebėti kepimą. Kepti vidutinėje kaitroje. Kepti iš abiejų pusių. Iškepusius sudėti ant popierinių rankšluosčių. Į iškepusių pyragėlių vidų įpilti po šaukštelį sultinio. Jis įsigers į faršą.
Skanaus !!!

Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą