2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Kepsnys "Lokio pėda"

Reikės

400 gr kiaulienos (naudojau kumpį)
2 morkos
2 svogūnai
2 v.š. švelnių garstyčių
1 v.š. medaus
2 v.š. majonezo
Sūrio
Provanso žolelių
Druska
Pipirai

Supjaustyti mėsą 1 cm storiu. Pabarstyti druska, pipirais ir provanso žolelėmis. Leisti šiek tiek pasimarinuoti.
Garstyčias sumaišyti su medumi.




Kepsnius aptepti garstyčių ir medaus mišiniu.






Ant garstyčių/medaus užtepti majonezo.






Supjaustyti svogūnus pusžiedžiais, morkas griežinėliais ir šiek tiek pakepti keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės. Daržoves sudėti ant kepsnių.





Orkaitę įkaitinti iki 200 temp., dėti kepsnius ir kepti 20 min. Tikslas, kad kepsniai išliktų sultingi, mėsa neišdžiūtų. Praėjus laikui, kepsnius ištraukti ir apibarstyti sūriu. Pašauti į orkaitę, kol išsilydis sūris.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą