2011 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

Kepti naminiai koldūnai su pievargrybių padažu


Naminių koldūnų tešlos receptas čia 
Įdaras, kokio tik norisi, aš naudojau vištienos kepenėlių įdarą, receptas čia 
Padažui
200 gr pievargrybių
2 svogūnai
1 v.š. miltų
Pienas
Druska
Pipirai


Iš tešlos ir įdaro formuoti koldūnus.
Juos išvirti aliejuje. Man patinka ši tešla, nes ji neprisigeria riebalų ir iškepus jie nevarva. Skaniai apskrunda paviršius. 






Padažo gamyba. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus ir sviesto, dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, jiems apkepus berti smulkiai pjaustytus pievagrybius. Berti druską, pipirus. Gerai daržovėms apkepus, dėti miltus ir pilti pieną, nuolat maišyti, kol padažas užvirs. Turi gautis tirštas, bet ne per tirštas padažas. Į šį padažą sudėti apkeptus koldūnus ir išmaišyti, serviruoti ir skanauti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą