2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Kinietiška kiaulienos sriuba

Reikės

300 gr liesos kiaulienos
1 kiaušinis
2 skiltelės česnako
2 v.š. šviesios sojos
2 v.š. žuvies padažo
2 a.š. kukurūzų krakmolo + 2 v.š. vandens
1 v.š. acto
2 a.š. cukraus
Žiupsnelis imbiero
Nedidelis pundelis petražolių
Druska
Pipirai
Lauro lapas

Kiaulieną supjaustyti šiaudeliais, užpilti vandeniu, dėti druskos, lauro lapą ir pipirų. Nuvirti per du kartus, kad sultinys gautųsi skaidrus. Išvirus mėsai, išimti pipirus, lauro lapą. Pilti sojos padažą, žuvies padažą, cukrų, actą, dėti smulkintą česnaką, imbierą. Būtinai ragauti. Actą patarčiau pilti po truputį, nuolat ragaujant. Pavirus 5 min, kuomet išsiskleis česnako ir imbiero aromatai, stiklinėje išsiplakti kiaušinį ir maža srovele pilti į sriubą, nuolat maišant šakute, kad gautųsi lyg siūlai. Pavirus dar porą minučių, supilti į sriubą krakmolo/vandens mišinį, maišyti, kol užvirs, užvirus išjungti ugnį, uždengti dangčiu ir po poros minučių pilstyti į lėkštes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą