2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Šiltos kinietiškos salotos


Reikės

400 gr mažosios vištienos filė
Pakelis sojų makaronų
3 cm imbiero šaknies
4 skiltelių česnako
3 v.š. sojų daigų
5 vnt mažųjų konservuotų kukurūzų
3 v.š. konservuotų bambuko ūglių
1 a.š. šviesaus sojų padažo
1 a.š. tamsaus sojų padažo
1 a.š. austrių padažo
1 a.š. cukraus
1 a.š. aliejaus
2 v.š. vandens
druskos

Pirmiausia pamarinuoti vištieną. Vištieną supjaustyti juostelėmis, per smulkią tarką sutarkuoti imbierą ir česnaką, dėti ant vištienos, berti šiek tiek druskos.




Paruošti užpilą. Sumaišyti šviesią soją, temsią soją, cukrų, austrių padažą, aliejų, vandenį.








Supjaustyti bambuko ūgliu šiaudeliais, kukurūzus griežinėliais.






Makaronus paruošti, kai parašyta ant pakelio. Užvirinti vandenį, įberti šiek tiek druskos. Užvirus vandeniui sudėti makaronus ir iš karto nuimti nuo ugnies, palaikyti 3 min uždengus, kad makaronai suminkštėtų. Praėjus 3 min, nukošti, perlieti šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinti.
Per tą laiką, pakepinti vištieną, bebaigiant kepti sudėti daržoves ir užpilti paruoštu užpilu. Viską gerai patroškinti ir užpilti ant makaronų, sumaišyti ir skanauti.



Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą