2011 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

Salierų stiebų sriuba su mėsos leistinukais

Paprasta, bet ne prasta sriuba.

Reikės






3 bulvių
Trečdalis baltosios poro dalies
2 morkos
3 salierų stiebai
Sauja salierų lapelių
200 gr maltos mėsos
Druska
Pipirai
3 lauro lapai
1 kiaušinis
1 v.š. nubrauktas krakmolo

Visas daržoves supjaustyti mažais kubeliais. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus ir sviesto, dėti porą, morkas, salierų kotus. Dėti druskos, pipirų. Pakepinti.
Užvirinti vandenį, dėti bulves, lauro lapus, kvapniuosius pipirus.
Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, dėti druską, pipirus, krakmolą. Išminkyti ir formuoti kukuliukus. Dėti į verdantį vandenį su bulvėmis, kai užvirs, dėti pakepintas daržoves ir salierų lapelius. Paragauti, ar nieko netrūksta. Laukti, kol išvirs bulvės ir skanauti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą