2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Virtų bulvių cepelinai su vištienos kepenėlėmis


10 cepelinų reikia:

1 kg virtų bulvių
1 kiaušinio trynys
250 gr krakmolo

Įdarui

300 gr vištienos kepenėlių
150 gr kiaulienos lašinių
druska
pipirai
lauro lapai
svogūnas


Išvirti bulves su lupenomis, atvėsinti, nulupti, sumalti. Dėti kiaušinio trynį, išminkyti, dėti krakmolą. Patarimas: bulves su krakmolu maišyti tik atvėsusias, tuomet krakmolo prireiks mažiau ir geriau jausis bulvių masės tinkama konsistencija.
Įdarui. Kepenėles išvirti kartu su lašiniais, dėti druskos, kvapniųjų pipirų ir kelis lauro lapelius. Išvirusius, sumalti. Atskirai keptuvėje pakepinti susmulkintą svogūną ir sudėti į įdaro masę.


Formuoti cepelinus.





Užvirinti vandenį. Dėti druskos. Stiklinėje 1 v.š. su kaupu krakmolo sumaišyti su 2 v.š. vandens ir supilti į verdantį vandenį. Palaukti, kol vanduo su krakmolu užvirs, sudėti cepelinus. Virti, priklausomai nuo cepelinų dydžio apie 10-15 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą