2012 m. sausio 18 d., trečiadienis

Aštri pomidorų sriuba

Ji ypač skaniai išeina, kai lieka mėsos, keptos ant griliaus ar šašlikės. Tas dūmo kvapas, jai prideda labai nepakartojamą akcentą.

Reikės (nedideliam puodui, kažkas apie 2l)

3 nedidelės bulvės
1 indelis pomidorų savo sultyse be odelių
3 pomidorai
1 čili pipiras (arba 1,5 a.š. čili miltelių, jei norisi aštrios sriubos)
2 dideli svogūnai
4 skiltelės česnako
druska
cukrus
mėsos (šį kartą naudojau iškeptą šoninės šašliką. Vietoj jo galima naudoti paskrudintas šoninės juosteles ar kitą mėsą, svarbu, kad ji iki tol, būt gerai apkepta ir supjaustyta nedideliais gabaliukais)

Bulves nuskusti, supjaustyti mažais kubeliais, užpilti vandeniu, berti druską ir virti, kol vanduo užvirs.
Mažais kubeliais supjaustyti svogūnus, sukapoti česnakus. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus, dėti svogūnus. Leisti jiems šiek tiek apkepti, tada sudėti kapotus česnakus. Jiems bekepant nusilupti pomidorus, supjaustyti mažais kubeliais, dėti į keptuvę, kur čirškinasi svogūnai su česnakais. Sudėti konservuotus pomidorus, viską troškinti tol, kol masė taps vientisa. Sukapoti čili pipirą ir sudėti į keptuvę. Berti druską ir cukrų, cukraus reikia maždaug 1,5 a.š., kad atsiskleistų tikras pomidorų/čili skonis bei aromatas. Visą šį troškinuką supilti į puodą, kur verda bulvės. Kai sriuba užvirs, sudėti smulkintą/kepintą mėsą ir dar pavirti apie 10 min, ant mažos ugnies. Po 10 min., išjungti ugnį ir leisti sriubai pastovėti 10 min.Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą