2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Sūrus pyragas "Dunojus" su pikantiška mišraine

Reikės

500 gr miltų (man dar prireikė 2 v.š.)
2,5 a.š. sausų mielių
2 v.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
200 ml pieno
200 gr sviesto
1 kiaušinis

Įdarui

šį kartą dariau pikantišką mišrainę, kuriai prireikė

4 kaiušinių
3 skiltelių česnako
60 gr fermentinio sūrio
2 v.š. majonezo (aš maišiau 1 v.š. majonezo ir 1 v.š. grietinės)

Tešlos gamyba. Šiltą pieną sumaišyti su cukrumi ir mielėmis, išmaišyti, pridengti ir palaikyti 15 min, kol susidarys kepurėlė. Per tą laiką persijoti miltus, berti druskos ir išmaišyti. Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį, pjaustytą gabaliukais, sudėti į miltus ir sutrinti. Turi gautis smulkūs trupinukai. Ant jų supilti mielių/pieno mišinį. Išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Pasidaryti pikantišką mišrainę. Išvirti kiaušinius, sutarkuoti per smulkią tarką, įspausti česnaką, įtarkuoti sūrį, dėti majonezą.
Pasiruošti formą. Tinka bet kokia(svarbu ne per didelė), dugną iškloti kepimo popieriumi.
Padalinti tešlą į 9 gabaliukus. Paimti vieną gabaliuką, lengvai pakočioti, dėti įdaro ir gerai užspausti, suformuoti kamuoliuką. Dėti į skardą. Kamuoliukus aptepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti pasirinktinai sezamo sėklom, aguonom, šiuo atveju pabarsčiau provanso žolelėmis.

Pašauti į orkaitę 200 temp. 30 min. Dažnai šį pyragą naudoju kaip užkandį(tik pamažinu kamuoliukus, tada vietoj 9 kamuoliukų, darau 18), vietoj duonos prie daržovių sriubos. Skanaus !!!


Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą