2012 m. sausio 7 d., šeštadienis

Vištienos krūtinėlės suktinukai su pomidorų/fetos salotomis kitaip


Reikės

Vištienos krūtinėlė
Prieskonių (čia kaip kas mėgsta, šį kartą marinavau su kariu, česnaku, druska, pipirais ir šiek tiek čili pipiro)

Krūtinėlės įdarui

1 kiaušinis
1 saliero stiebas
1 nedidelis svogūnas
1 v.š. majonezo
20-30 gr fermentinio sūrio
1 v.š. miltų


Pomidorų-fetos salotos kitaip
(fetą galima keisti rikotos sūriu arba paprasčiausia riebesne grietine)

3 didelių pomidorų
apie 150  gr fetos sūrio
20 gr želatinos (jei naudosit lapelius, tada 2 lapeliai)
druska, pipirai, džiovintas bazilikas
Šlakelis pieno



Pirmiausia reikia pasidaryti pomidorų/fetos salotas. Pomidorus nulupti ir per sietelį pertrinti, kad būtų tik sultys be jokių priemaišų. Berti šiek tiek druskos, pipirų ir džiovintų bazilikų. Jei naudosit fetą, druskos reikia tik šiek tiek.










Fetą sumaišyti su trupučiu pieno, kad gautųsi skystesnio pavidalo masė.







Želatiną išbrinkinti vandenyje ir ištirpinti garų vonelėje. Ištirpintą želatiną, padalinti pusiau ir supilti į pomidorų ir fetos mases. Gerai išmaišyti. Paimti indą, kuriame sluoksniuosite, geriausia tai būtų stačiakampė forma lygiu dugnu. Pilti fetos masę, ant jos pomidorų masę, padėti į šaldymo kamerą, kad šiek tiek sustingtų pomidorų sluoksnis, tada vėl pilti fetos masę, pomidorų masę ir taip sluoksniuoti, kol baigsis produktai, viršuje turi būti pomidorų sluoksnis. Dėti į šaldytuvą, kol visiškai sustings, aš pasidariau jį iš vakaro. Šio užkandžio konsistencija nebus visiškai želatininė, tai minkštas, tačiau išlaikantis savo formą patiekalas.

Vištienos krūtinėlės suktinukai.

Vištienos krūtinėlė pamušti, bet ne per plonai. Visus įdarui skirtus produktus sumaišyti ir išsikepti omletą.Prieš tai susmulkinus svogūną, saliero stiebą ir juos apkepinus.






 Kadangi turėjau dvi krūtinėles, omletą padalinau į dvi dalis, dėjau ant krūtinėlės ir susukau vyniotinukus, susukau į plėvelę, perrišau virvele.




Vyniotinukus kepti 190 temp orkaiteje apie 20 min. Iškepusius išvynioti iš plevelės, supjaustyti, dėti pomidorų/fetos salotas (formą daryti kokia tik norisi, aš išspaudžiau cilindro formos formele), prie jo dar pridėjau kubeliais pjaustytus agurkus, prie krūtinėlės galima naudoti padažą, šį kartą pakaitinau švelniąsias garstyčias su medumi, santykis 2:2. Skanaus !!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą