2012 m. sausio 2 d., pirmadienis

Vieno kąsnio sumuštinukai su lašiša ir citrininiu majonezu

Tai tikriausiai vienas iš užkandžių, kuris šiek tiek pabodęs, tačiau tuo pačiu vertas eksperimentų. Šį kartą eksperimentavau su majonezu, dariau citrininį. Lašišą marinavau taip, kaip labiausiai mėgsta mano šeima. O dabar viskas išsamiau.

Lašišos marinavimas

Viskas čia labai paprasta. Lašišos filė nuplauti, išimti kaulus ir gerai nusausinti. Pasismulkinti krapų. Paimti gilesnį plokščiu dugnu indą. Berti 2 v.š. druskos ir 1 v.š. cukraus, išmaišyti, tolygiai paskleisti, dėti lašišą, apipilti ją 1 v.š. brendžio (jei neturit, nebūtina),apibarstyti krapais, vėl berti druskos, cukraus, dėti lašišą, pilti brendį, barstyti krapais ir sluoksniuoti, kol baigsis žuvis. Šiek tiek paslėgti ir į šaldytuvą. Aš vis ją pavartau, nes visos sultys subėga į indo apačią.


Citrininis majonezas
Jį  radau www.supermama.lt portale, paskelbė narė Glacee.


1 trynys
puse šaukštelio garstyčių miltelių
1/2 v.š. cukraus
1 citrinos sultys
aliejaus apie 120 - 130 ml
vienos citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
druska, pipirai

Trynį, garstyčias, cukrų, pipirus sudėti į gilesnį indą. Viską suplakti, tada po lašą pradėti pilti aliejų - įpilti, paplakti, po to vėl lašas, po to vėl... supylus maždaug pusę aliejaus majonezas gerokai sutirštėja, tada supilti citrinos sultis, suplakti, majonezas žymiai pašviesėja. Tada aliejų galima pilti po daugiau - net po šaukštą. Ir plakti. Pabaigoje suberti citrinų žievelę, druskos.

Patarimas. Prieš gaminant majonezą, aliejų kelias valandas pastatyti į šaldytuvą, tuomet majonezas geriau išsiplaks ir prilygs parduotuviniam majonezui. Tas pats ir su citrina.

Išsikepti sluoksniuotos tešlos krepšelius. Dėti citrininį majonezą, dėti lašišos griežinėlį ir nedidelį gabaliuką citrinos. Viskas. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą