2012 m. sausio 20 d., penktadienis

Lietiniai blyneliai su maltos mėsos įdaru


Kiekviena šeimininkė turi savo lietinių blynų receptą. Kepdama lietinius niekada nematuoju/nesveriu produktų, visada darau iš akies, bet gairės yra. Jei kepu lietinius su sūriu įdaru (mėsa, grybais, daržovėmis ar pan.) tai pagrindiniai produktai  yra tokie: 2 kiaušiniai, 1,5 a.š. druskos, 1 a.š. cukraus, vanduo, miltai ir aliejus. Jei lietinius gaminu saldžius (su varške, su varškės sūreliais) produktai tokie patys, tik, kad vietoj vandens pilu pieno, druskos 1 a.š., cukraus 1,5 a.š. ir tešlą darau skystesnę, kad jie būtų ploni/aksominiai.
Šį kartą lietiniai buvo gaminami sūrūs. Išsikepiau 10 vnt blynų. Jiems prireikė:

2 kiaušiniai
1,5 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
apie 250 ml vandens
5 v.š. su kaupu miltų
1 v.š. aliejaus

Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska ir aliejumi. Pilti vandens, viską gerai išmaišyti ir galiausiai dėti persijotus miltus. Išmaišytą tešlą, kuri turi būti skystoka. Taip paruoštą tešlą palikti pailsėti 30 min. Po laiko dar kartą išmaišyti, įkaitinti keptuvę ir kepti blynus.

Šį kartą įdarui, pasirinkau maltą mėsą. Lietiniai su malta mėsa, man yra skaniausi.

Įdarui reikės:

500 gr maltos mėsos (galima ir mažiau, bet vyrija mano mėgsta, kai įdaro būna daug)
3 pomidorai
1 didelis svogūnas
druska, pipirai
1/2 stiklinės vandens

Svogūną supjaustyti mažais kubeliais, dėti į įkaitintą keptuvę ir apkepti. Jiems apkepus sudėti maltą mėsą. Apkepinti. Nusilupti pomidorus, supjaustyti mažais kubeliais ir sudėti į keptuvę. Išmaišyti. Leisti pasitroškinti. Galiausiai supilti vandenį, sumažinti ugnį, vis pamaišant, troškinti 10 min po dangčiu, po 10 min nuimti dangtį, leisti išgaruoti vandens pertekliui. Berti druską ir pipirus. Išmaišyti. Mėsa galiausiai turi nesitroškinti, o kepti, tuomet išjungti ugnį. Šioje vietoje, aš viską sutrinu blenderiu, kad masė būtų vientisą ir sukant į blynelį nebyrėtų. Atvėsinti. Atvėsinus, įdarą įvynioti į blynelius. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą