2012 m. sausio 4 d., trečiadienis

Kiaulienos kumpis apelsinų padaže su bulvių kroketais

Kiaulienai reikės

300 gr kiaulienos kumpio (tinka ir sprandinė)
2 apelsinų sulčių
Puse baltosios poro dalies
Pora skiltelių česnako
Puse stiklinės pieno
1 v.š. miltų
Druska, pipirai
Lauro lapas

Bulvių kroketams

8 vidutinės bulvės
1 kiaušinis
100 gr krakmolo (viskas priklauso nuo bulvių krakmolingumo, krakmolo reikia dėti tiek, kad masė būtų šiek tiek lipni, nes pridedant per daug krakmolo, kroketai taps guminiai)


Mėsą supjaustyti mažais gabaliukais, berti druskos, pipirų ir užpilti apelsinų sultimis. Palaikyti kelias valandas. Paimti puodą, sudėti išgrėbtą mėsą, užpilti vandeniu, kad ją apsemtų per pora pirštų, dėti druskos, lauro lapą, kelis kvapniuosius pipirus ir išvirti. Bebaigiant virti supilti apelsinų sultis, kuriose marinavosi mėsa, dėti smulkintą česnaką ir žiedais pjaustytą porą. Troškinti, kol mėsą galutinai išvirs. Pieną sumaišyti su miltais ir pilti į troškinį. Maišyti, kol padažas sutirštės.
Bulvių kroketai. Išvirti bulves, atvėsinti ir sumalti. Dėti kiaušinį, krakmolą, gerai išminkyti. Daryti kroketus, forma gali būti įvairi, šiuo atveju pasirinkau spausti formele. Prieš tai stalą pasibarsčiau miltais. Padarytus kroketus, išvirti riebaluose, išvirusius dėti ant servetėlės, kad sugertų riebalus ir tiekti į stalą. Skanaus !!!


Kiaulienos troškinuko šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą