2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Tortilijos su tailandietiška vištiena


Vištienos paruošimo būdą nusižiūrėjau iš Šapiro laidos. Skonis tikrai nepakartojamas, ypatingai jei mėgstate aštriai saldoką skonį. Taip ruošiamą vištieną tikrai kartosiu.

Reikės

400 gr mažosios vištienos filė
1 čili pipiras (pas mane buvo didelis, tai dėjau pusę)
pusė laimo vaisiaus sulčių
4 skiltelės česnako
2 cm tarkuoto imbiero
2 v.š. austrių padažo
1 v.š. karamelinio sirupo (galima naudoti medų)
200 ml liesos grietinėlės
1 mango vaisius
žalias agurkas
salotų lapai
tortilijos


Vištieną supjaustyti kubeliais, dėti kapotą česnaką, čili pipirą, tarkuotą imbierą, austrių padažą ir karamelinį sirupą. Išmaišyti ir palikti bent 30 min. Per tą laiką susipjaustyti žalią agurką juostelėmis, mango vaisių mažais kubeliais. Įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus (nedaug), apkepinti vištieną, bet neilgai, ji neturi išsausėti. Kai vištiena apkepa, pilti grietinėlę ir palaukti, kol užvirs. Aš dar įdėjau į keptuvę pusę saujos kubeliais pjaustyto mango vaisiaus. Kai troškinukas užvirs, vištieną išgrėbti, į likusį padažą sudėti kubeliais pjaustytą mango vaisių (šiuo atveju kuo smulkiau, tuo geriau, greičiau suminkštės), šiek tiek patroškinti, nuimti nuo ugnies ir susmulkinti blenderiu, tai bus padažas tortilijoms.
Tortilijas pašildyti, užtepti pasigamintu padažu, dėti salotos lapus, vištienos troškinuką ir smulkintą žalią agurką, susukti tortiliją ir skanauti. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą