2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

Šoninės šašlikas


Reikės

Šoninės (ne itin riebios)
Druska, pipirai
Maltos kalendros
Džiovintų petražolių
Džiovinto baziliko
Džiovinto mairūno
Saldžiosios ir aitrosios paprikų miltelių
Medinių iešmelių


Šią šoninę geriau marinuoti sausuoju būdu. Šoninę supjaustyti plonomis juostelėmis, taip galima padaryti paprašant parduotuvėje, kad supjaustytų plonais griežinėliais, arba palaikant šoninę šaldyklyje, kad apstingtų ir aštriu peiliu supjaustyti. Aš dariau pastaruoju būdu.




Paimti šoninės gabaliuką ir susukti ritinėlį.







Verti ant medinių iešmukų (prieš tai juos pamirkant šaltame vandenyje 20 min). Šoninės gabaliukas turėtų būti ne didesnis nei 2-3 cm. Pasidarius jų pilną padėklą, neštis į lauką ir kepti šašlikinėje. Skanaus !!!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą