2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Vištienos sparneliai su majoneziniais padažais

Akcentas šiame užkandyje, padažai. Tai du padažai, kurių pagrindas naminis majonezas, tiek, kad viename iš jų papildomas ingridientas dižono garstyčios ir čiobrelis, kitame austrių padažas.

Naminis majonezas
Jį  radau www.supermama.lt portale, paskelbė narė Glacee.


1 trynys
puse šaukštelio garstyčių miltelių
1/2 v.š. cukraus
1 citrinos sultys
aliejaus apie 120 - 130 ml
druska, pipirai
Dižono garstyčių padažui. 1 v.š. dižono garstyčių ir 1,5 a.š. džiovintų čiobrelių.
Majonezo ir austrių padažui. 1 v.š. austrių padažo.

Trynį, garstyčias, cukrų, pipirus sudėti į gilesnį indą. Viską suplakti, tada po lašą pradėti pilti aliejų - įpilti, paplakti, po to vėl lašas, po to vėl... supylus maždaug pusę aliejaus majonezas gerokai sutirštėja, tada supilti citrinos sultis, suplakti, majonezas žymiai pašviesėja. Tada aliejų galima pilti po daugiau - net po šaukštą. Ir plakti. Pabaigoje suberti prieskonius. Šioje vietoje reikia sudėti arba dižono garstyčias/čiobrelius, arba moliuskų padažą. Išmaišyti.
Patarimas. Prieš gaminant majonezą, aliejų kelias valandas pastatyti į šaldytuvą, tuomet majonezas geriau išsiplaks ir prilygs parduotuviniam majonezui. Tas pats ir su citrina.

Sparnelius, marinuoti kaip kam patinka. Kuomet juos tiekiu su kažkokiais padažais, tai jų marinavime nepersistengiu, pakanka druskos ir pipirų. Kepiau orkaitėje 200 temp, vis pavartydama, kol gerai apskrudo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą