2012 m. sausio 18 d., trečiadienis

Šveicariškas riešutų pyragas


Reikės

Tešlai

175 gr miltų (man jų dar prireikė apie 2 v.š.)
100 gr cukraus
125 gr margarino
1 nedidelis kiaušinis

Įdarui

400 gr įvairių riešutų
250 gr cukraus
250 gr grietinėlės 36 proc riebumo
4 v.š. medaus


Tešlos gamyba. Į dubenį persijoti miltus, berti cukrų. Išmaišyti. Dėti gabaliukais supjaustytą sviestą, turi gautis trupinukai. Įmušti kiaušinį. Viską gerai išminkyti, įsukti į maistinę plėvelę ir į šaldytuvą, 1 valandai laiko.




Įdaro gamyba. Grietinėlę, cukrų ir medų sudėti į puodą, pastatyti ant mažos ugnies ir virti, nuolat maišant, kol viskas užvirs. Šiai masei užvirus, sudėti visus riešutus, išmaišyti ir bemaišant laukti, kol viskas vėl užvirs. Užvirus, puodą nuimti nuo ugnies ir atvėsinti.

Pyrago formą iškloti kepimo popieriumi. Formą padengti tešla, geriausiai tai daryti su pirštais, nes pati tešla nėra ideali kočiojimui, nebent ją kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, bet tai reikia daryti greitai. Padengus formą tešla, supilti atvėsusį įdarą ir pašauti į 200 temp įkaitintą orkaitę 40 min. Ištraukus gerai atvėsinti ir supakavus, palaikyti bent jau kelias dienas, o idealiausia bent savaitę. Kuo ilgiau pyragas brandinamas, tuo jis skanesnis.

Ką tik ištrauktas iš orkaitės






Pastovėjęs 10 min 






Skanaus !!!


Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą