2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

Švilpikai su pievagrybių padažu

Reikės

1 kg bulvių
200 gr krakmolo
1 kiaušinis
Pievagrybiai
2 svogūnai
175 gr sviesto
450 gr grietinės
druska, pipirai

Bulves išvirti, sugrūsti, įmušti kiaušinį, dėti krakmolą. Viską gerai išminkyti. Iškočioti, aš kočioju, kad storis būtų 1-1,5 cm. Švilpikus sudėti į skardą ir pašauti į 190 temp įkaitusią orkaitę, kol gražiai paruduos.
Supjaustyti pievagrybius(aš jų sunaudojau apie 500 gr), svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Įkaitinti keptuvę,pilti šiek tiek aliejaus, sudėti svogūnus, jiems gražiai apkepus, sudėti pievagrybius, dar pakepti. Kai keptuvėje neliks riebalo, sudėti sviestą, ištirpinti, kai pradės burbuliuoti, sudėti grietinę, viską gerai pakaitinti, dėti druskos, pipirų. Iškepusius švilpikus sudėti į gilesnį puodą ir užpilti padžu. Išmaišyti ir pridengti dangčiu 10 min. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą