2,5 kg nuluptų bulvių
500 gr maltos mėsos
5 svogūnai
krakmolo
druska, pipirai
Nulupus bulves visada jas pasveriu, padalinu iš keturių, tris dalis tarkuoju, o vieną dalį išverdu. Tris svogūnus sutarkuoju kartu su bulvėmis, tada cepelinai nepajuosta. Išvirtas bulves gerai sugrūsti. Tarkuotas bulves nusunkti. Tarkius sumaišyti su virtomis bulvėmis, sudėti likusį krakmolą nuo nusunktų bulvių, pas mane krakmolo buvo ne per daugiausiai, tai teko dar papildomai įdėti vieną šaukštą krakmolo sumaišytą su šlakeliu vandens.
Maltą mėsą sumaišyti su kapotais svogūnais, druska ir pipirais. Formuoti cepelinus. Į verdantį vandenį, apsidraudimui įpilu vieną nubrauktą valgomąjį šaukštą krakmolo, sumaišyto su vandeniu. Dėti druskos ir virti apie 25-35 min., priklausomai nuo cepelinų dydžio. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą