2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Tarybiniai kotletai

Šį receptą, gavau prieš penkis metus iš vienos tarybinių laikų virėjos, dirbusios mokyklos valgykloje. Tai labai minkšti, sultingi kotletukai, idealiai tinkantys su bulvių koše ir marinuotų burokėlių mišraine.

Reikės

500 gr maltos mėsos
1/3 mirkyto batono (anais laikais, batono ir maltos mėsos santykis neretai išaugdavo iki pusės batono)
1 didelio svogūno
druska
pipirai
pusė indelio grietinės(gali būti ir šiek tiek daugiau)
pusė pakelio sviesto
džiuvesėlių
2 kiaušinių

Maltą mėsą sumaišyti su smulkintu/apkepintu svogūnu, mirkytu batonu, kiaušiniais, druska ir pipirais. Formuoti kotletukus, apvolioti džiuvesėliuose (jų neturi būti daug, tik, kad lengvai padengtų kotletą). Įkaitinti keptuvę, apkepinti kotletus iš abiejų pusių. Apkepusius sudėti į gilesnę skardą. Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti grietinę, aš dar šiek tiek įpilu vandens (kažkas 1/3 stiklinės), berti šiek tiek druskos, pipirų ir užpilti ant kotletų. Grietinės/sviesto mišinys beveik apsems kotletus. Įkaitinti orkaitę iki 180 temp, dėti kotletus ir kepti apie 20-25 min. Kad jie iškepę, matysis iš sugerto padažo, jo beveik nelieka. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą