2012 m. sausio 3 d., antradienis
Įdarytas kiaulienos pjausnys su džiovintais baravykais ir feta
Reikės
Naudojau kiaulienos kumpį
Mėgiamų prieskonių (šiuo atveju naudojau druską, pipirus, kalendrą ir mairūną)
Įdarui
Geros saujos džiovintų grybų
1 svogūnas
100 gr fetos (galima naudoti ir kitą sūrį, man feta patinka dėl savo kreminės konsistencijos)
Džiuvesėlių
Miltų (naudojau kukurūzų miltus)
Kiaušinių
Viskas labai paprasta. Reikia pasiruošti mėsą. Pjausniai neturi būti itin stori. Įpjovus horizontaliai, pjausnį šiek tiek pamušti, kad būtų plonesnis.
Pasidaryti įdarą. Grybus užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti kelias valandas, išvirti. Išvirusius nusausinti. Smulkiai supjaustyti svogūną, pakepinti. Grybus susmulkinti ir sudėti į keptuvę, apkepinti kartu su grybais. Jei naudosit fetą, druskos papildomai dėti nereikia. Apkeptus svogūnus ir grybus sumalti blanderiu, dėti fetą ir viską gerai išmaišyti.
Pjausnius prikimšti įdaro. Apvolioti miltuose, kiaušinyje ir džiuvesėliuose.
Apkepti keptuvėje iš abiejų pusių, apkepusius sudėti į skardą ir pašauti į orkaitę, 180 temp, 15 min.
Prie jų tinka česnakinės bulvytės. Bulves supjaustyti kubeliais, apvirti, nuo užvirimo pavirti 5-8 min, nupilti vandenį, atvėsinti. Sudėti į nedidelę skardelę, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti smulkintų petražolių, krapų ir smulkinto česnako, visko pagal skonį. Ir pašauti į orkaitę kartu su kepsniais.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą