Teko skaityti nemažai šios sriubos variacijų, nemažai ir išragauta, tačiau artimiausias mūsų šeimos skoniui, šis receptas.
Reikės
400 gr maltos mėsos (mes mėgstame maišytą kiaulienos-jautienos maltą mėsą)
1 indelis konservuotų be odelių pomidorų savo sultyse
1 indelis konservuotų smulkių pupelių pomidorų padaže
1/2 indelio adžigos (kuo aštresnė, tuo geresnė)
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
Druska
Pipirai
Sūris
Smulkiai supjaustyti svogūnus, sukapoti česnaką, pakepinti gerai įkaitintoje keptuvėję. Sudėti maltą mėsą. Gerai apkepinti, supilti pomidorų sultis, nuo konservuotų pomidorų. Pomidorus susmulkinti, sudėti į keptuvę. Dar patroškinti kelias minutes. Viską supilti į puodą, užpilti vandeniu, man gavosi 2,5 litro sriubos. Sudėti adžigą, druską, pipirus, galiausiai pupeles. Kaitinti, kol užvirs, sumažinti ugnį, uždengti dangtį ir leisti pasitroškinti 5 minutes. Išjungti ugnį ir palaikyti dar kelias minutes. Pilstyti į lėkštes, uždėti tarkuoto sūrio ir skanauti. Gaunasi tiršta, aštroka sriuba.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą