2012 m. sausio 20 d., penktadienis

Maltos mėsos vėrinukai

Viskas čia labai paprasta, bet neprasta, ypač mėgiama vaikų.

Mėsos kukuliukams reikės

400 gr maltos mėsos
1 kiaušinis
3 riekelės batono
1 svogūnas
druska, pipirai

Aš visuomet, jei nusiperku maltos mėsos parduotuvėje, ją porą kartų dar permalu mėsmale, bet dažniausiai stengiuosi pirkti gryną mėsą ir ją susimalu pati. O malu porą kartų dėl to, kad mėsa būtų elastingesnė, vientisesnė ir iš tokios lengviau formuojasi gražūs ir tolygūs gaminiai. Permalus mėsą, įmušu kiaušinį, dedu mirkytą batoną, kepintą svogūną, druską ir pipirus. Minkau, maltą mėsą geriausia minkyti bent jau 5 min, tuomet ji būna kur kas sultingesnė. Formuoti mažus kukuliukus, virti riebaluose. Išvirusius sudėti į popieriumi dengtą dubenėlį, kad susigertų riebalai. Išspausti duonos apskritimą (naudoju sausainių formeles). Verti ant medinio iešmuko, pirmiausia kukuliuką, tada karnišoną (mažą agurkėlį) ir duonos apskritimą. Šį kartą juos visus sumoviau ant folija dengto nedidelio kopūsto. Skanaus !!!

1 komentaras:

  1. liuks receptas, reikės eiti pirkti mėsytės ir darytis vėrinukus, senai jau tą dariau

    AtsakytiPanaikinti