2012 m. sausio 24 d., antradienis

Kijevo kotletas

Labai mėgstu šiuos kotletukus, bet tenka kovot su savimi ir juos kepti retai, kaip bebūtų ne pats sveikiausias maistas, bet... pasilepinti kartais reikia, tiesiog būtina.

Reikės 2 kotletams

1 vištienos krūtinėlė
50 gr sviesto
druska
pipirai
džiūvesėliai
krakmolas
kiaušiniai

Pirmiausia pasigaminu sviestą, įdarui. Į kamb. temp. sviestą dedu druską, pipirus, džiovintas petražoles ir česnaką. Viskas pagal skonį. Suvynioju taip paruoštą sviestą į maistinę plėvelę ir padedu į šaldytuvą, kol sustings.
Vištienos krūtinėlę išmušti plonai, geriausia per maistinę plėvelę, kad mėsa išliktų tolygi. Pabarstyti prieskoniais. Į vidurį dėti gabaliuką sviesto ir susukti, viskas taip pat lyg gamintumėt cepelinus, svarbu, kad neliktų plyšių. Pirmiausia kotletą apvolioti krakmole, tada kiaušinyje ir džiūvesėliuose. Tuomet kotletus padedu į šaldytuvą pusvalandžiui, kad apstingtų. Po 30 min kotletus dar kartą apvolioju kiaušinio plakinyje ir džiūvesėliuose, vėl padedu į šaldytuvą ir po geros valandos, kepu riebaluose. Pradedu kepti ant vidutinės ugnies, po truputį ją didinama baigiu kepti.
Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą