Labai mėgstu šiuos kotletukus, bet tenka kovot su savimi ir juos kepti retai, kaip bebūtų ne pats sveikiausias maistas, bet... pasilepinti kartais reikia, tiesiog būtina.
Reikės 2 kotletams
1 vištienos krūtinėlė
50 gr sviesto
druska
pipirai
džiūvesėliai
krakmolas
kiaušiniai
Pirmiausia pasigaminu sviestą, įdarui. Į kamb. temp. sviestą dedu druską, pipirus, džiovintas petražoles ir česnaką. Viskas pagal skonį. Suvynioju taip paruoštą sviestą į maistinę plėvelę ir padedu į šaldytuvą, kol sustings.
Vištienos krūtinėlę išmušti plonai, geriausia per maistinę plėvelę, kad mėsa išliktų tolygi. Pabarstyti prieskoniais. Į vidurį dėti gabaliuką sviesto ir susukti, viskas taip pat lyg gamintumėt cepelinus, svarbu, kad neliktų plyšių. Pirmiausia kotletą apvolioti krakmole, tada kiaušinyje ir džiūvesėliuose. Tuomet kotletus padedu į šaldytuvą pusvalandžiui, kad apstingtų. Po 30 min kotletus dar kartą apvolioju kiaušinio plakinyje ir džiūvesėliuose, vėl padedu į šaldytuvą ir po geros valandos, kepu riebaluose. Pradedu kepti ant vidutinės ugnies, po truputį ją didinama baigiu kepti.
Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą