2012 m. sausio 7 d., šeštadienis

Eklerai su grietinėlės/varškės kremu


Receptas rastas viename iš rusiškų puslapių prieš kelis metus, kuris labiausiai man pasiteisino, eklerai purūs, viduje ne per šlapi, iš išorės su traškia luobele. 
Reikės (gaunasi 12 didesnių eklerų)

100 gr sviesto
220 gr miltų
4 kiaušiniai
250 ml vandens

Vandenį užvirinti, jam užvirus dėti sviestą, palaukti, kol vanduo su sviestu dar kartą užvirs, suberti miltus ir gerai išmaišyti, turi gautis glotnus, prie puodo sienelių neprikibęs tešlos kamuolys. Puodą nuimti nuo ugnies. Kiaušinius išplakti atskirai ir pilant po vieną valgomąjį šaukštą kiaušinių plakinio, tešlą gerai išsukti. Pagamintą tešlą sudėti į konditerinį maišelį arba į standų maišelį, išspausti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, eklerus.

Įkaitinti orkaitę iki 200 temp., dėti eklerus ir kepti 30 min, praėjus laikui, išjungti orkaitę ir palikti joje eklerus dr 15 min, kad ištraukus nesukristų.

Kremui

180 gr varškės
200 gr plakamosios grietinėlės
cukraus, pagal skonį

Varškę pertrinti per sietelį, grietinėlę atskirai išplakti su cukrumi. Varškę ir grietinėlę sujungti, masę sukrėsti į konditerinį maišelį ir per atvėsusio eklero šoną įspausti kremo. Skanaus !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą