2012 m. vasario 14 d., antradienis

Bulviniai rageliai su mėsos įdaru


 Reikės

10 didelių bulvių
 2 kiaušinio tryniai
virtos mėsos ( aš naudojau kiaulienos kumpį)
didelis svogūnas
1.5 v.š. krakmolo
1.5 v.š. miltų (miltų ir krakmolo kiekis priklauso nuo bulvių krakmolingumo)
druska, pipirai

Pirmiausia išsivirti bulves ir mėsą. Išvirusius sumalti. Į sumaltą virtą mėsą, dėti pakepintą svogūną, sumaišyti. Į bulvių masę dėti kiaušinio trynius, krakmolą ir miltus. Krakmolo ir miltų kiekis priklauso nuo bulvių krakmolingumo, tešla turi gautis elastinga, šiek tiek kibi, nes padauginant krakmolo/miltų rageliai bus guminiai.
Formuoti ragelius. Paimti nedidelį kamaliuoką bulvių masės, padaryti pailgą blynelį, į vidurį dėti maltos mėsos, ji turi pasklisti per visą blynelio ilgį. Gerai užspausti sujungimo liniją.


 Gerai užspaudus, sulenkti, kad gautųsi ragelio forma.

 Taip paruoštus ragelius, apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, kad gražiai paruduotų. Tuomet visus apkeptus ragelius sudėti į skardą ir pašauti į orkaitę 180 temp. 20 min.




Pasigaminti padažą, idealu grietinės ir sviesto. Skanaus !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą