2012 m. vasario 7 d., antradienis

Kreminė pievagrybių sriuba

Reikės

500 gr pievagrybių
1 didelis svogūnas
1 v.š. su kaupu miltų
250 ml pieno
1 l višienos sultinio (galima naudoti ir kitokį)
grietinėlės
pelėsinio sūrio (galima nenaudoti, tada pasirinkti baltos džiovintos duonos kubelius)


 Pirmiausiai išsivirti sultinį. Galima naudoti sultinio kubelius, bet mūsų šeimoje jų nenaudojam jau daugiau nei keturis metus, tad tenka sultinį išsivirti pačiai. Aš imu du vištienos ketvirčius, nuverdu du kartus (tikslas išsivirti skaidrų ir ne per riebų sultinį), užpilti vandenį, užvirinti, pavirti 10 min, vandenį nupilti, tada vėl užpilti, užvirti ir po 10 min nupilti. Galiausiai užpilti vandeniu, dėti 2 lauro lapus, 3 kvapiuosius pipirus, vieną stambiai supjaustytą morką (morką padalinu į 4 dalis) ir 1 svogūną (padalintą į 4 dalis) ir pavirti apie 30 min. Praėjus laikui, sultinį perkošti per sietelį.
Pievagrybius pasmulkinti, aš supjaustau kuo smulkiau. Svogūną supjaustyti kubeliais. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus, sudėti svogūnus, kepinti. Svogūnams suminkštėjus dėti smulkiai supjaustytus pievagrybius. Pievagrybiai išskirs nemažai sulčių, tuomet reikia atidengti keptuvės dangtį ir skystį nugarinti. Bebaigiant skysčiui nugaruoti, dėti miltus, viską gerai išmaišyti, miltai turi sukepti/sušusti. Galiausiai supilti pieną. Išmaišyti ir nuolat maišant užvirinti.
Turimą sultinį pašildyti ir į jį supilti pievagrybių/pieno troškinuką. Ugnis turi būti vidutinė, kad nepritrauktų puodo dugnas. Sriubai užvirus, sublenderiuoti. Tirštumą reguliuoti pagal savo skonį, mūsų šeimoje trinta pievagrybių sriuba turi būti tirštoka. Sriubą skaninti šlakeliu grietinėlės ir smulkintu pelėsiniu sūriu (arba duonos kubeliais). Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą