2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Sausainiai "Balta-juoda"


Tai trapūs, tirpstantys burnoje sausainėliai. Originaliame recepte nėra kakavinio sluoksnio, bet juose, manau, jis labai tinka.

Reikės

200 gr sviesto
100 gr cukraus
1 kiaušinis
1/2 a.š. kepimo miltelių
280 gr miltų (man prireikė dar 1,5 v.š.)
2 v.š. nesaldžios kakavos
žiupsnelis druskos

Sviestas turi būti kambario temperatūros. Jį išsukti su cukrumi iki vienalytės balkšvos masės. Įmušti kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į sviesto masę. Berti druską. Viską gerai išminkyti. Tešla gausis minkšta, šiek tiek kibi. Nepersistenkite su miltais, nuo to priklausys sausainių trapumas. Išminkytą tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį iškočioti į pailgą ritinėlį, susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldiklį 10 min. Į kitą tešlos dalį sudėti kakavą, gerai išminkyti, taip pat iškočioti į pailgą ritinį, susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldiklį 20 min. Po 20 min išimti ritinėlius, ir vieną ir kitą iškočioti į stačiakampius. Kakavinę tešlą uždėti ant baltos tešlos ir susukti į vieną ilgą ritinį. Pagamintą ritinį susukti į maistinę plėvelę ir dar kartą padėti į šaldiklį 10 min. Ištraukus, ritinį supjaustyti nedidelėmis riekelėmis, pašauti į 180 temp įkaitintą orkaitę ir kepti 10-15 min.
Skanaus!!!

Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą