2012 m. vasario 19 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu


Vakar netikėtai teko priimti svečius, o kuo pavaišinti ? Gerai, kad namuose visada būna sluoksniuotos tešlos, kriaušių ir pelėsinio sūrio. Tai labai greita ir kas be ko labai skani užkandėlė. Šitokį derinį nusižiūrėjau nuo Neringos blog'o.

Reiks

sluoksniuotos bemielės tešlos
1 didelės kriaušės
pelėsinio sūrio (man labai skanu kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio derinys, ypatingai "Dor blue" sūrio)


Viskas labai paprasta, iš tešlos išspausti apskritimus. O šioje vietoje galimi du būdai, t.y. apskritimus sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą arba pasigamintus apskritimus sudėti i metalines formeles. Paspausti pirštais, kad gražiai suformuoti užkandėlės kraštelius. Jei naudosit pirmąjį būdą, tuomet apskritimo viduryje su šakute pabadyti, kad krašteliai iškiltų, o viduriukas būtų žemiau nei krašteliai.
Kriaušę supjaustyti kubeliais, sūrį supjaustyti riekelėmis. Ant tešlos dėti kriaušes, ant kriaušių pelėsinį sūrį ir pašauti į 200 temp įkaitintą orkaitę, kol gražiai pakils ir paruduos.
Labai skani užkandėlė, sultingų kriaušių ir pelėsinio sūrio derinys nepakartojamas.
Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą